Navigáció: tovább lépés

A személyes adatok védelmének technikai vonatkozásai a ZONER Kft.-nél

Ez a dokumentum összefoglalja a személyes adatok védelmének technikai hátterét, az adatalanyok jogainak védelmét illetőleg a ZONER Kft. adatközpontjaiban.

A Zoner által használt összes adatközpont fizikai hozzáférése chipkártyával van biztosítva. A központokat 24/7 aktív biztonsági és chipkártyás beléptető rendszer védi, és az adatátviteli objektumokhoz hozzáférő személyek regisztrálva vannak a recepción. A chipkártyákat nem adják ki harmadik félnek, a technikai eszközökhöz való hozzáférés és kezelés csak egy kijelölt Zoner alkalmazott felügyelete alatt folyhat.

Az elsődleges adatközpontokat (Brno Traťová, Brno Nové Sady) és a másodlagos adatközpontot (Brno Kovoterm) körkörösen összekapcsolják (gyűrű topológia) az optikai szálakkal, amelyeket kizárólag a Zoner bérel. Az adatközpontok közötti belső forgalom ezért védve van az adatszivárgás ellen,, illetve a fizikai szétválasztástól a külső hálózatok irányából.

A felhő- és webhoszting szolgáltatásokhoz használt klaszter-infrastruktúra kizárólag a vezető VMware vSphere és Microsoft Hyper-V platformokra épül. Ezek a platformok a virtualizációs megoldások piacán elérhető legnagyobb virtuális szerver biztonságot nyújtják. A hálózati forgalom megosztott a biztonság és a független logikai hálózatok (VLAN) továbbított adatainak védelme érdekében. A logikai hálózatok a teljes infrastruktúra kezelését is elválasztják az ügyfelek adatforgalmától. A virtuális kiszolgálóadatok több SAN-on (Storage Area Network) tárolódnak. A SAN fizikailag el van választva a többi hálózattól, így az adatok teljesen hiányoznak a külső hálózati környezetből.

A virtuális kiszolgálóadatok biztonsági mentése független SAN-on vagy dedikált szétválasztott VLAN-on keresztül történnek. A biztonsági másolatok másodlagos helyre történő átvitelét a fentebb említett optikai kapcsolat végzi. A Linux és a VMware platformokon történő adatvédelem továbbfejlesztése érdekében a biztonsági mentéseket titkosítják és a biztonsági szoftver a privát kulcsú hitelesítési mechanizmuson keresztül fér hozzá a kiszolgálókhoz. A biztonsági mentési szerverekhez és biztonsági másolatokhoz való hozzáférés kizárólag a Zoner alkalmazottai által engedélyezett. A biztonsági mentési adatokat az adott adatközpontokon kívül nem lehet továbbítani.

Szolgáltatás vagy virtuális szerver felmondása esetén minden további adat kezelése megfelel a az adatraktárból és biztonsági másolatokból törölt jogi követelményeknek és határidőknek. A kiselejtezett hardware lemezek cserélesekor vagy megsemmisítésekor az összes meghajtót átvizsgálja és törli egy erre felhatalmazott alkalmazott.

A fentiekből következik, hogy a ZONER Kft. a szükséges technikai és szervezeti intézkedések bevezetésével megfelelő garanciákat nyújt, amely lehetővé teszi, hogy a feldolgozás megfeleljen a 2016/679/ EU általános adatvédelmi rendelet (GDPR) néven ismert követelményeknek és biztosítsa az érintettek jogainak védelmét. A ZONER Kft. mint feldolgozó, teljesítette ezt a kötelezettséget az említettek szerint, az EU 2016/679/EK számú általános rendeletének, 27. cikkének 1 bekezdése szerint.

Ezen irányelvek 2015. május 25-től érvényesek

Utolsó frissítés: 23.3.2018


EU Domain Regisztráció

Regisztráljon európai domain nevet most kedvező áron az akkreditált .eu regisztrátornál!

Most 2 160 Ft
Új EU domain regisztráció és áthelyezés.

InPage Szolgáltatás

InPage egyedülálló egyszerűségének és gyorsaságának köszönhetően a weboldalak szerkesztése percek alatt kész.

9 990 Ft
InPage